Első helyezés a Havas András Víz és Innováció Díj pályázaton

A Magyar Víziközmű Szövetség „Víz az élet” Alapítványa az idén már tizedik éve hirdetette meg a Havas András Víz és Innováció Díj pályázatát, 35 évet be nem töltött fiatalok számára.

A pályázat határozott célja a fiatal szakemberek részvételének erősítése és növelése a víziközmű szolgáltatás jelenlegi gondjainak végiggondolásában és megoldásában, különös tekintettel a környezettudatos gondolkodás és a fenntartható fejlődés elvének elterjesztésére.

Ungvári Levente, a Debreceni Vízmű Zrt. Szennyvíztisztító Üzemének fiatal és ambiciózus környezetvédelmi mérnöke – nem utolsósorban elöljáróinak biztatására és támogatásával – átdolgozta a rendkívül gazdag szakirodalmon alapuló „A szennyvíztisztításhoz szükséges vegyszerek felhasználásának csökkentése technológiai átalakítással” című diplomatervét, és így nyújtotta be pályaművét a felhívásra.

A MAVÍZ Bíráló Bizottsága kollégánk dolgozatát találta a legértékesebbnek és Ungvári Leventét hirdették ki a pályázat győztesének. A MAVÍZ vezetése az első helyezettnek járó díjat az Országos Víziközmű Konferencián fogja átadni a 2018. június 06-i ünnepségen Egerben. A kitüntetéshez Társaságunk munkatársai nevében szívből gratulálunk! Kollégánknak pedig további sikerekben gazdag, egészségben eltöltött éveket kívánunk!