Elkészült a Hatvan utcai napelem-park

A Debreceni Vízmű Zrt. az Új Széchényi Terv keretében 17 millió 500 ezer forint támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program Helyi hő- és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal című pályázati kiíráson napelem-park kiépítésére.

A projekt az Európai Unió támogatásával, és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A munkákkal a Kivitelező 2014. október 27-i dátummal elkészült.

A Debreceni Vízmű Zrt. több éve elkötelezett híve a zöld energia felhasználási arány növelésének, melyben aktívan is részt kíván venni. Ez az elkötelezettség eredményezte azt a döntést, hogy a cég Hatvan u. 12-14. sz. alatti Irodaépületének energiaellátását, részben napelemes rendszerrel oldjuk meg. A tervezés, valamint a kivitelezés során fokozott figyelmet fordítottunk a környezeti elemek megóvására. Célunk volt, hogy az alternatív energia forrás megvalósításával hozzájáruljunk a CO2 kibocsátás csökkentéséhez. 

A napelemes rendszer egy nap alatt kb.: 210 kWh villamos áramot termel, mely napi kb.: 6.900,- Ft költségcsökkentést eredményez. A megtakarítás hozzájárul a cég működési költségeinek csökkentéséhez.

A szennyvíztelepen korábban megvalósított zöldenergia programok (biogáz hasznosítás, napelem-park) mellett ez a beruházás tovább erősíti cégünk környezettudatos gazdálkodását.