Biztonságosabb lesz a vízellátás a Csapó utcán

Napok óta dolgozunk a Csapó utca páros oldalában. Az elöregedett, 50 év körüli azbesztcementből készült vízvezetékcsöveket cserélik ki munkatársaink, korszerű polietilénre. 

A 39 millió forintos beruházást a Debreceni Vízmű Zrt. saját forrásból finanszírozza. A munka elvégzése után így biztonságosabbá válik a környéken élők ivóvíz ellátása. A vezeték cseréjét – előre láthatóan- december közepére végzi el a kivitelező. A munkák a járdaszakaszt érintik, így az autósforgalmat nem korlátozzák.

Napok óta dolgoznak a munkások a Csapó utca páros oldalában. Az elöregedett, 50 év körüli azbesztcementből készült vízvezetékcsöveket cserélik ki, korszerű polietilénre. A beruházás után több száz Csapó utcai lakás vízellátása válik biztonságosabbá.

- A vízvezeték építése után nem csak a korszerűbb műanyag cső biztosítja majd a biztonságos vízellátást, hanem egy második, oldali betáplálást is kiépítettünk az épülethez, amely bármelyik vezetéken történő meghibásodás esetén is a folyamatos vízellátásról gondoskodik - mondta el Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója.

Van, ahol már végeztek és vissza is temették a 130 centi mély árkot, de olyan szakasz is van, ahol még csak a járda bontását kezdték el. A munkások a régi, 250 milliméter átmérőjű vezeték helyére új, 225 milliméter átmérőjű műanyag csöveket fektetik. A napközben szitáló eső ellenére is jól haladnak, tartani tudják az eredeti határidőt.

A vezetékcsere befejezését december 15-ére ígéri a kivitelező. A beruházás részeként a Csapó utca páros oldalán teljes szélességében újraaszfaltozzák majd a járdát is. A beruházás 39 millió forintba kerül, amit a Debreceni Vízmű Zrt. saját forrásból finanszíroz.

Forrás: http://www.dehir.hu/debrecen/biztonsagosabb-lesz-a-vizellatas-a-csapo-utcan/