Beruházási, felújítási munkák indulnak Hajdúsámson település viziközmű hálózatán

Tájékoztatjuk Hajdúsámson település lakosságát, hogy a Hajdúsámsoni önkormányzat jóváhagyásával a Debreceni Vízmű Zrt. beruházási munkálatokat végez az alábbi helyeken a szolgáltatás biztonsága és a vízminőség megtartása érdekében

2017. október 3-tól - 2017. október 15-ig.

A Debreceni Vízmű Zrt Hajdúsámson belterületén, a Toldi utca – Bocskai utca – Árpád út közterületek alatt húzódó ivóvíz-gerincvezetékekről leágazó ivóvíz-bekötővezetékek rekonstrukciós munkálatait indította el. A tervezett 43 db ivóvíz-bekötővezeték PE anyagúra történő átépítése a felhasználók szolgáltatási pontjáig fog megtörténni. A munkálatok költsége 5 743 255 Ft+Áfa, mely forrását a Debreceni Vízmű Zrt. által megfizetett bérleti díj biztosítja.

A bekötővezetékek cseréjénél a következő műszaki tartalommal valósulnak meg:

  • Az ivóvíz-gerincvezetékekről a lecsatlakozás lecserélésre kerül, és a PVC és horganyzott anyagú bekötővezetékek cseréje valósul meg.
  • A vízmérő aknában lévő főcsap vízmérő csatlakozóval egybeépített szerelvény kerül.
  • A vízmérő után pedig kombinált (visszacsapóval ellátott) típusú csapot építünk be. A vízóra utáni ólomcsövek kicserélésre kerülnek.


Hajdúsámson-Sámsonkert 4 db és Hajdúsámson-Martinka településrészeken 3 db NA 80-as szakaszoló tolózár beépítése várható az alábbi útkereszteződések csomópontjaiban:

Sámsonkert 4 db szakaszoló tolózárak beépítése az alábbi kereszteződésekben:

- Budaházi u. – Szűcs u.
- Mogyoró u. – Budaházi
- Szántó u. – Szűcs u.
- Dombos u. – Mester u.

Martinka: 3 db szakaszoló tolózárak beépítése az alábbi kereszteződésekben:

- Sámsoni út – Rezeda u.
- Sámsoni út – Bojtorján u.
- Harmathy út – Iskola u.

A beavatkozások a vízminőség megtartása és a minőségi szolgáltatás teljesítése céljából történnek és nagyban szolgálják a településen élők biztonságos és minőségi ivóvízellátását.

A munkavégzés során átmeneti néhány perces vízhiány, kisebb nyomásingadozás előfordulhat, melynek következtében az ivóvíz zavarossá válhat, fogyasztása azonban egészségre ártalmatlan, felhasználásában korlátozás nincs. A zavaros víz a munkák befejezését követően a kerti csap rövid idejű megnyitásával távozik a rendszerből. Természetesen Társaságunk arra törekszik, hogy lehetőség szerint minél hamarabb visszaálljunk a normál üzem állapotra. Amennyiben a meghirdetett munkálatok során, bármilyen a korábban megszokott vízszolgáltatástól eltérő hatást észlelnek, azt kérjük, jelezzék munkatársainknál, akik szakszerű tájékoztatással állnak rendelkezésükre!

Helyi elérhetőség:

Ozsváth József csoportvezető: 20/332-2765
Központi elérhetőség: 
20/663-0705

Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!

Debreceni Vízmű Zrt.