Befejeződött az Újkerti lakótelep fokozott nyomású vízvezetékének átépítése

Mint arról már a korábbi hírünkben is beszámoltunk, a Debrecen, Görgey u. 20. és a Kartács u. 2. sz. közötti 10 emeletes lakóépületek közötti szakaszon a közműalagút folyosóban (KAF-ban) elhelyezett vízvezeték állapota miatt átépítésre került.

Az új vízvezeték közterületen, polietilén anyagból épült, melynek korrózióból származó meghibásodásával nem kell számolni. A korszerű anyagokból kialakított csomópontot az 1. képen láthatjuk.
 


Az épületek alatt húzódó korrodált állapotú vízvezetéket kibontottuk, az átkötést új Ø219-es acél csőből végeztük el, mivel a KAF-on belül a műanyag cső használata nem engedélyezett. A csőhíd kialakítását a 2. sz. képen láthatjuk.

A munkálatok végeztével a felbontott közterületeket a kivitelező DEVÍZÉP Kft. az eredeti állapotuknak megfelelően helyreállította, melyet a 3. és a 4. sz. képen láthatunk.
 


A DEVÍZÉP Kft.-vel kötött vállalkozási szerződést egy alkalommal módosítottuk határidő tekintetében. Az új határidő 2014. augusztus 15. volt, melyet a Kivitelező teljesített. A munka vállalási ára 16,5 mFt + 5 % tartalékkeret.

A kivitelezéssel járó kellemetlenségek (vízhiány, zaj, forgalomkorlátozás) megértését ezúton is megköszönjük és reméljük, hogy a közeljövőben a vízszolgáltatást hibaelhárítás miatt nem kell szüneteltetnünk.

Debreceni Vízmű Zrt.