Befejeződött a szennyvízcsatorna újabb két szakaszának felújítása a Monostorpályi úton

A csatornavezetékek tönkremenetele nem állt meg, a Monostorpályi út 44. és 50. sz. előtti területen a szennyvízcsatorna meghibásodására visszavezethető újabb úttestsüllyedések keletkeztek. A másik, üzemeltetési szempontból problémás csatornaszakasz a Monostorpályi- Kabar utcai csomópontban volt, melynek szintén szükségessé vált az átépítése.

A szennyvízcsatorna vezeték átépítését 6 m mélyen, 3,5 m-es talajvízszínt süllyesztés és az érkező szennyvizek ideiglenes átemelése mellett kellett végezni, ezért a kivitelezés a külső szemlélő számára lassan haladt előre. Ilyen mértékű talajvízszínt süllyedést kb. 2 hét időtartamú szivattyúzással lehet elérni.
A betonkorrózió nyomai, az eltört csatornavezetékben
A munkaárok a Monostorpályi úton kétoldali vákuum kútsorral
Munkaárok nyitása, dúcolása a Kabar utcában
A kőagyag cső beemelése a munkaárokba
Csőfektetés 6 m mélyen
Földvisszatöltés, tömörítés a Kabar utcában
Helyreállított munkaterület a Monostorpályi úton
A Kabar utcai csomópont, helyreállítva
A biztonságos munkavégzéshez ebben a mélységben zártsorú, nagytáblás dúcolatot kell alkalmazni, amely megakadályozza a föld beomlását. Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy a kivitelezésre szerződött, debreceni székhelyű Komplex-D Kft. a vállalt határidőre elkészült a munkálatokkal. A két helyszínen végzett felújítási munka összköltsége 59,4 millió Ft+ÁFA összegű volt, melyet a Debreceni Vízmű Zrt. saját forrásából biztosított.
A műszaki átadást 2017. szeptember hónapban sikeresen megtartottuk, ezt követően a csomópont forgalomba helyezése is megtörtént. Bízunk benne, hogy a következő évtizedekben a csomópontban nem lesz szükség az újabb forgalomkorlátozással járó beavatkozásra az építésnél alkalmazott csőanyagok kiváló műszaki tulajdonságának következtében.
Köszönjük a türelmüket!
 
Debreceni Vízmű Zrt.