Befejeződött a Debreceni Vízmű Zrt. 2015. évi vízhálózati rekonstrukciós programja

Elkészültek az ivóvízvezeték felújítások Debrecenben a Burgundia, a Fáy A., a Poroszlay, és a Keleti sor utcákban

A program keretében összesen 1321 fm gerincvezeték112 db bekötővezeték átépítését terveztük, 85 millió Ft saját forrásból.
A pályáztatás eredményeként a DEVIZÉP Kft., a KUSZI Kft. és a Nagy-VÍZ Kft-vel került aláírásra a Vállalkozási Szerződés.
A vezetékcserét az indokolta, hogy az utcákban üzemelő, NA 80, 100 és 150-es ac. (azbesztcement) anyagú vízvezetékeken gyakoriak voltak a meghibásodások, emiatt a burkolatbontások, ill. a hibaelhárítással járó vízhiányok.
A befejező munkálatokat az alábbiakban néhány képpel illusztráljuk:

A felújítási munkák szerződés szerinti befejezési határidőre elkészültek, a Kivitelezők a munkaterületet visszaadták a forgalom számára.

Az Önkormányzat előírásának megfelelően a burkolat helyreállításokat az érintett forgalmi sáv teljes szélességű felmarásával és finisherrel történő új aszfalt kopóréteg készítésével kellett elvégezni. A vállalkozókat 5 éves garanciális kötelezettség terheli.

 

A rekonstrukciós munkák elvégzése után az új polietilén anyagú vízvezetékeken hosszú évtizedekig nem várható meghibásodás, így az érintett utcákban lakókat sem vízhiány, sem burkolatbontással járó munkálatok nem fogják zavarni.

A kivitelezés idején előfordult kellemetlenségekért (zaj, vízhiány, forgalomkorlátozás) tanúsított megértésüket köszönjük.

Debreceni Vízmű Zrt.