Befejeződött a Debrecen-Józsa, Bocskai úti vízvezeték rekonstrukciója

Mint arról már a korábbi hírünkben tájékoztatást adtunk, átépítésre került a Debrecen-Józsa, Bocskai úti víz gerinc- és bekötővezeték.

A közel 50 éves vékonyfalú azbesztcement anyagú vízvezetéket korszerű polietilén anyagúra cseréltük. A vízvezeték átépítése során a korábbi NA 100-as méret helyett Ø160-as méretű csőanyag került beépítésre, így a bevásárlóközpont tűzivíz-ellátásának a biztonsága jelentősen javult.

A rekonstrukció után csőtörésből származó meghibásodás a Bocskai utcában nem várható, így a lakossági vízellátás biztonsága is növekedett.

Az építés időtartama alatt forgalomkorlátozást kellett bevezetni, melyet az 1. sz. képen láthatunk.


 

A nyomvonal jelentős részében a kerékpárút alatt haladt, melyet a munkálatok idejére fel kellett bontani. A kerékpárút aszfalttal történő helyreállítása teljes szélességben történt, a munkavégzéssel érintett szakaszon.

Az aszfaltozás előtti betonalap helyreállítást a 3. sz. képen láthatjuk.

 

A betonkorrózió nyomai, az eltört csatornavezetékben
A munkaárok a Monostorpályi úton kétoldali vákuum kútsorral
Munkaárok nyitása, dúcolása a Kabar utcában
A kőagyag cső beemelése a munkaárokba
Csőfektetés 6 m mélyen
Földvisszatöltés, tömörítés a Kabar utcában
Helyreállított munkaterület a Monostorpályi úton
A Kabar utcai csomópont, helyreállítva

 

Az építés időtartama alatt a gyalogos, a kerékpáros, valamint a közúti járművek forgalmát korlátozni kellett, amely által okozott kellemetlenségek megértéséért ezúton is köszönetet mondunk az érintetteknek. Szintén köszönjük, hogy a Fogyasztóink az időszakonként fellépő – elkerülhetetlen – vízhiányt megértéssel fogadták abban a tudatban, hogy a következő években hibaelhárítás miatt nem fogjuk az utcában elzárni a tolózárakat.


Debreceni Vízmű Zrt.