Alacsonyabb víznyomás várható 2 hétig Debrecen-Józsán

2 hétig alacsonyabb víznyomás várható Józsán a csúcsfogyasztási időszakokban

A Debrecen-Józsa városrészt megtápláló vízvezeték 170 m-es szakaszának átépítése miatt 2013. október 28. és várhatóan 2013. november 11. közötti időszakban a megszokottól alacsonyabb víznyomást, kisebb vízhozamot fognak észlelni Db.-Józsa városrész egyes területein, egyes utcáiban napi csúcsfogyasztási időszakokban.
Az alacsonyabb nyomást főleg reggel 6,00 és 8,00 óra közötti és este 17,00 és 20,00 óra közötti időszakban észlelhetik Alsó-Józsán, valamint Felső-Józsának a Barakonyi, Várdai, Szivárvány és Hadvezér utcáktól a 35-ös sz. főútig lévő területein, valamint az Elek utca és Rózsavölgy utca magasabb szakaszain

A vezeték átépítésére egyrészt a 2-es sz. villamos, másrészt Józsa városrész biztonságos vízellátása miatt van szükség. A Doberdó utca alatt, illetve az utca két oldalán újul meg a vízvezeték. A csúcsfogyasztási időszakokban is biztosítjuk a közüzemi vízszolgáltatásra vonatkozó 58/2013. (II.27.) Korm. sz. rendeletben és Üzletszabályzatunkban meghatározott legalább 1,5 bar-os nyomást a szolgáltatási pontunknál, amely a bekötési (fő) mérőnél van.
A megjelölt területek utcáiban a napi csúcsfogyasztási időszakokban a megszokottól alacsonyabb kifolyó vízmennyiséget észlelhetnek. Ezért kérjük az egész Debrecen- Józsai terület Vízhasználóit, hogy az ütemezhető vízhasználatukat (pl. automata mosógép, mosogatógép, stb.) lehetőleg a csúcsfogyasztástól eltérő időben használják.
A várhatóan 2 hétig tartó időszakban a közműves ivóvízellátást használók türelmét és megértését kéri a Debreceni Vízmű Zrt.