A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium stratégiai partnere lett a MaVíz

2015. február 10-én stratégiai partnerségi megállapodást írt alá Winkler Tamás, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke és Dr. Fónagy János, az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

Stratégiai megállapodásDr. Fónagy János megállapodás aláírásakor elmondta, hogy a Kormány hosszabb távú jogalkotási tevékenységéhez nélkülözhetetlenek az olyan szakmai információk, ismereteket, amelyeket egy-egy szakma képviselőitől, szakmai és érdekképviseleti szervezeteitől érkeznek. Ezek az információk még akkor is fontosak, ha időnként a partnerek egy-egy kérdésben nem értenek egyet, mivel természetszerűleg mások a partnerek szempontjai egyes kérdésekben és nyilvánvalóan a partneri megállapodás során a kompromisszumra kell törekedni. A szaktárca elsősorban a jogalkotási tevékenység előkészítésében, illetve a mindennapi munkában számít a partnerek tapasztalataira.

A most aláírt stratégiai partnerségi megállapodás célja, hogy a Magyar Víziközmű Szövetség szerteágazó szakmai tapasztalatainak figyelembevételével a víziközmű ágazat szabályozása és működése során a hatékony és közérthető jogalkalmazás feltételeinek megteremtéséhez szükséges jogszabályok születhessenek. A Magyar Víziközmű Szövetség a mai napon aláírt partnerség keretében együttműködik:

  • a víziközmű-szolgáltatáshoz kapcsolódó jogszabálytervezetek véleményezésében,
  • közüzemi szolgáltatásokhoz kapcsolódó javaslattétel során,
  • a műszaki szabályozók kidolgozásában,
  • a vonatkozó európai uniós irányelvek és határozatok nyomon követésében,
  • tudományos kutatások összegzésével a jogszabályalkotás elősegítésében.

A Magyar Víziközmű Szövetség ezen stratégiai megállapodással azon 25 szervezet közé lépett, melyekkel a Kormány megteremtette az együttműködés intézményes keretét.

Aláírt megállapodás