52/513-513
4025 Debrecen, Hatvan u. 12 - 14.
[Skip to Content]

Hírek

11
Jun

Ivóvíz: ez a legjobb szomjoltó

Jun 11 | 1 hozzászólás
A következő forró napokon javasoljuk, hogy sima ivóvizet igyál. Ennél jobb szomjoltót úgysem találsz.
elolvasom
01
Jun

8+1 tévhit az ivóvízről

Jun 01 | 1 hozzászólás
Komoly információmennyiség jut el hozzánk az egészséges étkezésről, életmódról. Ennek melléktermékeként gyakran alakulnak ki tévhitek a témában. Egy országos vízkeménység-felmérés kapcsán derült ki, hogy a vízről is van pár téves vélekedés a köztudatban. Mivel „testünk legfontosabb táplálékáról” van szó, most tisztázzuk a legnagyobb félreértéseket...
elolvasom
28
May

Kevesebb a pénz a vízben

May 28 | 1 hozzászólás
Csökken a hazai víziközmű-szolgáltatók bevétele, mert csökken a vízfogyasztás, és kisebb lett a lakossági tarifa is, miközben újabb terhek rakódtak a víziközmű-szolgáltatókra. Bár az ágazati integráció jót tett a szegmensnek, a fennmaradt 42 vállalat összességében mégis veszteséges lehetett a múlt évben.
elolvasom
12
May
A víziközmű ágazatban 2012 óta csökkennek a bevételek, az egyidejűleg növekvő ráfordítások miatt 2014-től már ágazati szintű veszteségről lehet beszélni a KPMG Tanácsadó Kft. által készített tanulmány szerint, amelyet a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) megbízásából készítettek.
elolvasom
17
Apr
Komádi és Magyarhomorog települések közös társulást alkotva pályázatot nyújtottak be ivóvízminőség-javító fejlesztésre, amelyre 574 millió forintot meghaladó támogatást nyertek el az Európai Unió Kohéziós Alapjától.
elolvasom
23
Mar
Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója a Debrecen Televízió Köz-Ügy című műsorában beszélt a változásokról és új kihívásokról:
elolvasom
19
Mar
A Debreceni Vízmű Zrt. már a 2000-es évek közepétől kidolgozta azt a stratégiai tervét, amely keretében a működési területének a bővítését célozta meg. A bővítéssel több célt is meg kívánt valósítani. Egyrészt a debreceni üzemeltetési hatékonyság átlag feletti színvonalával eredményességét kívánta fokozni, másrészt a szolgáltatási színvonalának elé...
elolvasom
19
Mar
Miután a Hajdú-bihari Önkormányzatok Vízmű megszűnőben van, 22 megyei településen a Debreceni Vízmű szolgáltat majd április 1-től. Az erről szóló szerződést szerdán írták alá a Vízmű és a debreceni illetékesek, illetve az érintett önkormányzatok képviselői. A szolgáltatóváltással a víz- és szennyvízdíjak nem emelkednek. Mutatjuk a szerződésaláírást...
elolvasom
04
Dec
Kismacs ivóvíz ellátását egy 150 mm átmérőjű, 1,7 km hosszú, PVC anyagú távvezeték biztosítja, a vezeték a 33-as út mellett húzódik az un. Házgyári bejárótól Kismacs határáig.
elolvasom
06
Nov
Triplán fizetnek, akik az adóforintjaikból kitermelt és megtisztított, olcsó városi csapvízhez vaskos tízezrekért vesznek „vízszűrő" berendezéseket.
elolvasom
29
Oct

A sárga csekk eltűnik a postákról

Oct 29 | 0 hozzászólás
Januártól már nem kell Postára menni a sárga/fehér csekkek befizetéséért: a szolgáltatóknak QR-kódot kell nyomtatniuk a csekkre. Aki mégis a postán adja fel a pénzt, 2015 első felétől végre annak sem kell készpénzfelvételi díjat fizetnie egy egyszerű kártyás fizetés után.
elolvasom
24
Sep
Kósa Lajos az Origónak adott interjúban újságírói kérdésre válaszolva kitért a közműszolgáltatásokban várható változásokra is. A tervezett állami holding szerepéről a következőket nyilatkozta:
elolvasom
27
Aug
Több tízezer liter ásványvizet vont ki a forgalomból a Nébih. A 12 fajta vízben túl sok nitritiont, illetve Pseudomonas aeruginosa baktériumot találtak.
elolvasom
13
Aug

Esővízzel is spórolhat a rezsin

Aug 13 | 2 hozzászólás
Ön tudta, hogy esővíz-felhasználással akár a tiszta vízre költött rezsink felét is megspórolhatjuk, miközben nemcsak a környezetet, de még a növényeinket és a mosógépet is jobban óvjuk? Magyarországon akadnak jó találmányok, de a felhasználás és a szabályozás terén nagy lemaradás. Pedig az esővízgyűjtésben óriási lehetőség lenne, de a csapadékvíz d...
elolvasom
01
Aug
Magyarországon nyugodtan lehet csapvizet inni, mivel ugyanolyan jó, mint az ásványvíz, mégis vannak különbségek. Hogy készül az ivóvíz és mitől ásványvíz az ásványvíz? Hogyan kell palackozni és miért kerül jóval többe, mint a csapvíz?
elolvasom
25
Jul

Jön az egységes víziközmű-kataszter

Jul 25 | 4683 hozzászólás
2015 elejére elkészül az egységes, a nap bármely szakában rendelkezésre álló víziközmű-kataszter. A programra 10 milliárd forintot fordítanak.
elolvasom
23
Jul
Ma már többféleképpen állíthatjuk elő az otthonunkban szükséges meleg vizet. A legtöbb háztartásban még mindig bojlerrel melegítik fel a fürdéshez és a mosogatáshoz szükséges vizet, ám léteznek ennél jóval környezetbarátabb és energiatakarékosabb megoldások is.
elolvasom
17
Jul
Hamarosan a végéhez ér a Debreceni Vízmű idei legnagyobb beruházása. 55 millió forintból 1100 méter vezetéket cserélnek ki Alsó Józsán.
elolvasom
14
Jul
Felújítják a szennyvízcsatorna-hálózatot, ezért nyár végéig le lesz zárva a Monostorpályi út és a Vécsey utca kereszteződése.
elolvasom
20
Jun
19
Jun
A települések eltitkolnák, hogy nehéz helyzetbe kerültek a közműcégeik, pedig közérdekű adatokat kértünk. , a rezsiharc egyik legnagyobb vesztese Budapest, az itteni társaságok többsége csak állami és fővárosi többlettámogatással tudta túlélni az elmúlt évet.
elolvasom
17
Jun
A Columbia University professzora szerint különleges technológiák helyet egyetlen egyszerű módszert is elég lenne bevezetni ahhoz, hogy sosem fogyjon ki a Föld ivóvízkészlete.
elolvasom
10
Jun
A Magyar Televízió dokumentumfilm-sorozatában a hazai vizek is bemutatásra kerültek.
elolvasom
05
Jun

Nem hoz drágulást az egységes vízdíj

Jun 05 | 1 hozzászólás
Nem jár majd a víz drágulásával a díjak egységesítése, ugyanakkor az azonos tarifák kialakítása ősz előtt aligha reális.
elolvasom
03
Jun

Videóanyag az egységes vízdíjról

Jun 03 | 2122 hozzászólás
Az egyik kereskedelmi csatorna készített összefoglalót a feltehetően bevezetésre kerülő egységes vízdíjról.
elolvasom
03
Jun

Egységes vízdíj jöhet

Jun 03 | 1 hozzászólás
Magyarországon 125 és 1200 forint között mozog egy köbméter víz ára, tehát van, aki ugyanannyi vízért tízszer annyit fizet. Ezt az árkülönbséget szeretné megszüntetni a kormány.
elolvasom
07
May

Ivóvíz-szolgáltatók Magyarországon

May 07 | 2 hozzászólás
A 2011.évi CCIX. törvény (a Viziközmű-szolgáltatásról) gyökeres változást hozott a viziközmű szolgáltatás területén.
elolvasom
05
May

Képeslapon a Nagyerdei Víztorony

May 05 | 1 hozzászólás
Valaha képeslapon is szerepelt a Nagyerdei víztorony, amely 1913-ban megépítését követően egy új látványossága lett a városnak.
elolvasom
28
Apr
Több mint 300 ezer ember maradt víz nélkül Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban, miután a vezetékes vízről kiderült, hogy jelentős mértékben tartalmaz ammóniát és nitrogént is - közölte a kínai média csütörtökön a helyi kormányzat közleményére hivatkozva.
elolvasom
07
Apr
Kevés csapvizet isznak a debreceniek, pedig a vezetékes víz van olyan jó, és még olcsóbb is mint a bolti – így látja a Vízmű vezetője.
elolvasom
28
Mar
Még hogy a mi ivóvizünkre pályázik a világ?! Vagy legalábbis néhány nép és vallási közösség emiatt akarja elfoglalni Magyarországot!? No, nem úgy istenigazából, fegyverrel lerohanni – persze, hallottam már ilyen elméletet is –, hanem csak lassan, fokozatosan, betelepülve, így sokasodva, meg úgy is, hogy az ideköltözőknek egyébként is sok gyermekük...
elolvasom
28
Mar

Folyásirányban a tisztuló vízzel

Mar 28 | 1 hozzászólás
Olasz kavicsrétegeken átszűrve, az ország egyik legmodernebb tisztítóberendezésén keresztül jut el az ivóvíz a székelyudvarhelyi otthonokba. A város egyik legkiemeltebb biztonságú létesítményének számító vízmű vezérlőjében lényegében még az is látják, mikor zuhanyzunk. A víz világnapja alkalmából az udvarhelyi vízműnél jártunk.
elolvasom
21
Mar
Ha öntözésre vagy wc-öblítésre csapadékot használnának a háztartások, rengeteg ivóvizet lehetne spórolni - mondta ma délután az ökoiskolák találkozóján Lakatos Gyula. Az UNESCO-szakértő szerint a március 22-ei víz világnapjának üzenete a vízspórolás. A föld vízkészletének ugyanis mindössze 2 és fél százaléka édesvíz.
elolvasom
21
Jan
Eddig összesen 46 víziközmű társaság kapta meg az engedélyt, hogy a jövőben szolgáltatást nyújtson hazánkban. A víziközmű szolgáltatásról szóló törvény megszületése előtt közel 400 szolgáltató működött Magyarországon. Ez átláthatatlan viszonyokat eredményezett a szektorban. Az engedélyt kapott 46 szolgáltató működését a Hivatal folyamatosan ellenőr...
elolvasom
09
Sep

Megcsappan a cégek száma

Sep 09 | 2 hozzászólás
A jövő évet várhatóan csak 40-50 víziközműcég kezdi a tavalyi, mintegy 400 után, főként a megváltozott szabályozás miatt, közölte lapunkkal Nagy Edit, a Magyar Víziközmű Szövetség főtitkára. A szakma 2012-es terheit a közműadó és a rezsicsökkentés növelte, az idei üzemi eredményt több cégnél is mínuszba szoríthatja
elolvasom
14
Aug
Erről is beszélt Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója. (Cívishír-interjú)
elolvasom
14
Aug
Átalánydíjat fizet a város a köztéri kutak vizéért, bár az egyetlen mérhető fogyasztású közkút az elszámolás alapját képező, napi 0,25 köbméter víznél jóval többet mutat.
elolvasom
4025 Debrecen, Hatvan u. 12 - 14.
52/513-513
4025 Debrecen,
Hatvan u. 12 - 14.
52/513-513
Lap tetejére